MALZEMELER:
5 yufka
1 adet tavuk göğsü, domates, biber, soğan, tuz, karabiber
4 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt.
YAPILIŞI:
Önce tavuğu haşlayıp, soğuyunca didikleyin. Soğanı ince ince kıyıp bir tavada kavur. Daha sonra biber ve dometesi ekleyip karıştır. En son tavuk etini de katıp iyice harmanla. En son tuz, karabiber veya arzu edersiniz kırmızı pul biberini koyun. Böreğin içini hazırladıktan yufkaların arasına dökmek için süt, 4 yumurta ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın. Daha sonra dibini yağladığınız tepsiye birer birer yufkaları dizin. Aralarını hazırladığınız yumurta, yağ ve süt karışımı ile ıslatın. Ortasına tavuk içini yayın. Yufkaları kapattıktan sonra en son üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun!...
en sevdiklerimden herzaman favorim özledim neyse ist.geldiğimde öncelikle yapmanı isterim eline sağlık...
YanıtlaSilCanım siz gelin ben hergün börek yaparım
YanıtlaSil