21 Ocak 2012 Cumartesi

ROKOKO

MALZEMELER:
6 yumurta
1 paket krem şanti
3 paket beze
1 su bardağı süt
2-3 tane muz

YAPILIŞI:
6 yumurta beyazı kar haline getirilerek çırpılacak. Sarısı da ayrı çırpılacak. 1 paket krem şanti, 1.5 bardat sütle katı halde çırpılacak.

Krem şanti yumurta beyazı, sarısı hep birlikte tahta kaşıkla karıştırıp ikiye bölünecek.
Yarısına kakao, yarısına muz ezilerek konur. Yuvarlak bir kabın dibine naylon koy (kalıptan kolay çıkarmak için) Hazırladığınız kakaolu karışmın yarısını dök. Üzerine  bezeleri diz. Bezelerin üzerine muzlu karışımın yarısını dök. Bir kakaolu üzerine beze üzerine muzlu karışım şeklinde dizmeye devam et. En son ağzını kapatıp buzluğa koy. Bir gece kaldıktan sonra (donma süresine göre daha kısa sürede olabilir) servis yapacağınız zaman düz bir tabağa ters çevirip üzerine çikolata sosu hazırlayıp dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder