1. TARİF
MALZEME:
1 fincan un
1 yumurta sarısı
1 bardak süt
2.5 su bardağı su veya tavuk suyu
1 çorba kaşığı terayağ veya margarin
1/2 demet maydanoz, tuz
YAPILIŞI:
İncecik çentilmiş soğanı kavuralım. Soğanları 1 su bardağı su ilave edip 10 dakika kaynatalım. 1 yumurta sarısı, 1 fincan un, 1 su bardağı sütü ayrıca bir kapta çırpıp boza kıvamında pişirelim.2 su bardağı suyu da ilave edip karıştıralım. Azar azar ve sürekli karıştırarak tencereye alalım.
Küçük bir tavaya 1/2 çorba kaşığı yağı alıp eritelim. Karışıma şeker büyüklüğünde doğradığımız ekmek parçalarını ilave edip ara sıra karıştırarak kavuralım. Kırmızı biber serpiştirip ateşten alalım. Kaselere aldığımız çorbanın üzerine ekmek parçaları ilave ederek sevrvis yapalım.
Afiyet olsun!...
2. TARİF
MALZEME:
2 yemek kaşığı un
Tavuk suyu
Tuz, karabiber
Şehriye
1 yumurta
1 limon
1 su bardağı yoğurt
Kekik, pul biber
YAPILIŞI:
Unu kavur. Kavrulan una yavaş yavaş tavuk suyunu ekle karşıtrı. Kaynamaya başladığında şehriyeleri ekle.
Bu sırada bir kasenin içine yumurta, yoğurt, limon suyunu alarak çorbanın terbiyesini hazırla.
Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Ayrı bir tavada yağda pul biber ve kekiği kavur. Sonra çorbanın üzerine gezdirin.
Çorbanız servise hazırdır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder