21 Ocak 2012 Cumartesi

TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

MALZEMELER:
1 paket margarin
1 su bardağı ve 1 çorba kaşığı un
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 kilo süt

ÇİKOLATA SOSU:
1.5 çorba kaşığı süt, 1 paket kakao (2-3 çorba kaşığı kakao), 50 gram margarin, 1 yumurta. Bunu ayrı bir kapta ocakta pişirerek hazırlıyorsunuz.

YAPILIŞI:
Margarin ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. daha sonra üzerine süt ve şeker ilave ederek pişirilir. Ateşten indirmeye yakın vanilyası konur. Ateşten indirdikten sonra 20-25 dakika kadar mikserle çırpılır.
Üzerine çikolata sosu dökülür. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
 Afiyet olsun!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder